Hogyan érdemes elmenni vásárolni

Hogyan érdemes elmenni vásárolniEgy igen kényes téma a vásárlás. De hogyan érdemes elmenni vásárolni? Milyen apró dolgok vannak, amin könnyen el lehet “csúszni” vásárlás közben? 

Már biztosan Te is ezerszer hallottad, hogy vásárolni csak listával szabad és csak azt szabad megvenni, ami rajta van a listán. Hát én már próbáltam és simán hazajöttem úgy, hogy elfelejtettem megvenni a listán szereplő termékek felét :-)

Ehhez ugyanis önfegyelem kell, ami nincs meg mindenkinek. Én örülök, ha a listám megvan a boltba érkezéskor, de általában sikerül elhagynom a vásárlás végére. Valószínűleg valamelyik termékkel fogom össze és teszem a kosárba, vagy a polcon marad….

De listát mindenképpen kell írni, mert elfelejtjük, hogy mire van szükségünk.

De hogy lehet spórolni a vásárlással:

  1. Egyedül menj! A gyereket ne vidd magaddal, mert eltereli a figyelmedet, esetleg követelőzik és ezzel kizökkent a ritmusodból. Vagy a másik eset, ami velem rendszeresen megtörténik, hogy nem vagyok képes nemet mondani és szinte mindent megveszek, amit a gyerek kér. Ugyanis zsugori vagyok, de csak magammal szembe. A másik akadály a férj. Ennek két típusa van: vagy összevásárol mindent vagy sürget, és nem tudsz nyugodtan szétnézni, hogy esetleg az olcsóbb vagy akciós terméket választhasd.
  2. Teli hassal vásárolj! Éhesen könnyebb elcsábulni!
  3. NE MENJ BOLTBA! Mielőtt elindulsz vásárolni, gondold át, hogy muszáj? Ez főleg akkor igaz, ha csak 1-2 dolog miatt mennél! Biztosan azonnal meg kell venned? Nem ér rá? Nem helyettesíthető? Ez azért fontos, hogy minél kevesebb kísértésnek legyél kitéve!
  4. Ha már muszáj boltba menned, akkor csak annyi pénz legyen nálad, amennyibe a szükséges dolgok kerülnek. A bankkártyádat pedig hagyd otthon! Nem kell a kísértés!
  5. Ha a gyerekkel csak sétálni indulsz, akkor pénz nélkül tedd . Főleg, ha olyan vagy mint én, és nem tudsz nemet mondani a gyereknek. Ha nincs nálad pénz, muszáj leszel nemet mondani.

Itt fontosnak tartok még egy dolgot megemlíteni. Ha nem adsz ki pénzt a kezedből, akkor se fogsz szűkölködni semmibe, mert rá lesz kényszerítve, hogy gondolkozz a megoldáson és egyszer csak azt fogod észrevenni, hogy Te egy igen kreatív ember vagy, aki a semmiből is képes várat építeni  :-)

email

About Author

zsanyu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.