Hogyan spórolhatsz még többet a rezsicsökkentéssel

kettle-933135_1280Az állami rezsicsökkentés egy újabb nagy lehetőség, hogy még többet spóroljunk. Hogyan spórolhatsz még többet a rezsicsökkentéssel? Megmutatom, hogy van igazán értelme a rezsicsökkentésnek :-)

Rezsicsökkentés a négyzeten!

Ki ne hallott volna Magyarországon a rezsicsökkentésről.  De hogy lehet ezzel még pluszba spórolni?  Nem is gondolnád milyen egyszerűen. Két lépésből áll:

  1. Minden közüzemi számlán ott van, hogy mennyit spóroltál meg az adott hónapban az állami rezsicsökkentéssel. Ezt az összeget fogd meg és tedd külön! Elég egy boríték, amibe gyűjtöd a megspórolt pénzt.
  2. Mire költsd ezt a pénzt! Az elején érdemes további rezsicsökkentő eszközöket megvásárolni belőle. Ilyen a vízdúsító, ami a vízfogyasztást csökkenti. Érdemes a WC tartályt úgy beállítani, hogy csak annyi víz jöjjön ki belőle, amennyit Te szeretnél. Vagy kapcsolóval ellátott hosszabbítók beszerzése, hogy éjjelre több dolgot is áramtalanítani tudj egyszerre. Mert légy őszinte: nem fogod este egyesével áramtalanítani az éjjel nem használt gépeket. Kevesebb lesz az áramfogyasztásod és ez által több pénz marad a zsebedben.

Az a lényege, hogy olyan dolgokra költsd ezt a spórolt pénzt, ami még tovább csökkenti kiadásaidat.  Ha már megvan minden eszközöd, akkor jön a következő lépés. Kezd el gyűjteni ezt a pénzt. Amikor elromlik valamelyik háztartási berendezésed (hűtő, tűzhely, mosógép, stb), akkor ezt a pénzt költsd arra, hogy az új gép minél jobb energiaszint besorolású legyen. Ezzel hosszútávon több pénz marad a zsebedbe. Hát nem nagyszerű? :-)

 

email

About Author

zsanyu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.