Így spórolhatsz “dohányzással”

Már biztosan Te is olvastál nem egy írást arról, hogy a dohányosok elfüstölnek egy ház vagy kocsi árát. Viszont a nem dohányosoknak sincs se szuper kocsijuk, se csodálatos házuk. Vagy ha van, nem azért, mert nem dohányoznak! Én most mutatok Neked egy trükköt, hogy ezen írások valósággá váljanak!  Így spórolhatsz “dohányzással”  :-)

Így spórolhatsz “dohányzással”

Ha dohányzol, akkor ez nem Neked szól! Elmondom, hogy miért! Én is dohányoztam. Amikor leteszed a cigarettát nem lesz több pénzed, sőt még kevesebb lesz! Ennek az az oka, hogy a cigaretta letétele után orálisan kielégületlen leszel, és ezt pótcselekvéssel fogod pótolni. Ez a legtöbb esetben úgy nyilvánul meg, hogy elkezdesz enni, rágózni, nassolni. Nálam az addig utált, semmi pénzért meg nem evett joghurt került elő. Kívántam! Akár 5-6 darabot is megettem egy ültő helyembe. Számoljuk csak ki, ez többe került, mint egy doboz cigi és csak napi egy alkalommal számoltam! Szóval, ha leteszed a cigit eleinte kevesebb pénzed lesz és még meg is hízol egy kicsit. Ezáltal tágul a gyomrod, többet bírsz enni….. Most nem arra biztatlak, hogy dohányozz!!!  Csak azt akarom Neked elmondani, hogy ha lemondtál a dohányzásról kell fél-egy év, hogy a következő anyagi trükköt használni tud!

A férjem dohányzik és innen jött az ötlet! Az ő cigiének az ára benne van a havi költségvetésbe. Mi lenne, ha én is „dohányoznék”? Ha cigiznék, akkor úgyis meglenne rá a pénzem, mint minden dohányosnak! Így csináltam egy borítékot, amire ráírtam „Anya cigi”. Ebbe teszem minden hónapba a havi cigi adagom árát. Természetesen a havi költségvetésbe is bevettem. Annyi csalást követtem el, hogy „csak” napi 500 Ft-tal számoltam. Ez havi 15 000 Ft zsebpénzt jelent nekem.

Gondolj csak bele: ha napi 500 forintot kellene kiszorítani a kosztpénzből meg tudnád csinálni? Valószínűleg nem. Ha mégis, akkor nagy az esélye, hogy a hónap közepe vége felé kifogysz a kosztpénzből, és végül muszáj leszel hozzányúlni a cigi pénzedhez. Szóval adtál egy nagy pofont a semminek.

De ha belekalkulálod a havi kiadásokba, akkor könnyebb dolgod van, mert össze tudod „lopkodni” a pénzt több helyről. Például 3000 forinttal kevesebbet tankolsz, 5 000 forinttal kevesebb lesz a kosztpénzed, a gyereknek szórakozásra, ruhára 2000 forinttal kevesebbet teszel félre….  Igazából ezt a hiányt észre se fogod venni! Ha pedig a havi bevételeid fixek, akkor csak egyszer kell összeszedned ezt a pénzt :-)

 

email

About Author

zsanyu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.