Vásárolj, akár egy életen át akciósan!

woman-1169324_1280Egy-egy akció nagyon könnyen és gyorsan elcsábít. Van egy módszer, amivel már lelkiismeret furdalás nélkül szerezheted meg az akciós termékeket :-)  Vásárolj, akár egy életen át akciósan!

Körülbelül két éve, nyár elején  a férjem hazajött a munkából és én elé álltam: van egy ötletem :-)   De ő nem volt olyan boldog, mint én: mit találtál már megint ki? És ekkor elmondtam neki a nagy tervemet:

Ő szereti a sört, de akcióba csak kb 3 havonta van. Mi lenne, ha én „adnék kölcsön” két tálca sörre? Ő pedig „megvenné” tőlem teljes áron darabonként. Ez így menne egészen addig, ameddig a kölcsönt vissza nem adná és lenne annyi haszna rajta, hogy a következő akció alkalmával elegendő sört tud venni az azt követő akcióig.

Mondanom se kell, azt gondolta elment az eszem. De aludt rá egyet és azt mondta nem is hülyeség, próbáljuk ki!

Nézzük meg férfiszemmel: Vásárolj sört akár egy életen át akciósan!  :-)

És igen, működött! Annyira bejött a dolog, hogy a kölcsön visszafizetése után is teljes áron vásárolta vissza a sört. Így már annyi sörünk lett itthon, hogy nem kell aggódnunk a nagy családi rendezvények miatt, sörrel el vagyunk látva.

Persze nem vásárolhatunk sört raklap számra. Főleg mert nincs rá szükségünk. De itt jött a következő nagy ötlet: ha sörrel működik, akkor mással is! Így a sörös pénzből akcióvadász pénz lett!

Ez egy nagy lehetőség, viszont nagyobb szervezést igényel, mert nem csak 1 termékről van szó.  Kell egy papír, amin vezetjük, hogy minek mennyi a bolti ára. Én ezt a papírt a spájz falára rögzítettem. Csak akciósan vásárolt termékek teljes árai vannak rajta. Erre azért van szükség, mert a spájzban nem csak akciós termékeket tartok.

De az akcióvadászatot is érdemes ésszel csinálni. Vannak termékek, amiket nem akcióznak le, de teljes áron megvásárolva is olcsóbban jutok hozzá a kedvenc boltomba, mint máshol akcióba. Ilyen például a szemeteszsák.

De ha olyan dolgot vásárolok, aminek van szavatossági ideje, akkor arra oda kell figyelni! Gondolok itt a kávéra. Hiába akciós, ha 1 hónap múlva lejár a szavatossága. Ilyen esetben csak az 1 hónap alatt elhasznált mennyiséget szabad megvásárolni. De papírtörlőből nyugodtan lehet vásárolni, mert bármeddig eláll. Itt inkább a helyigényre kell figyelni.

Ha ügyes vagy, akkor már 5 ezer forint befektetéssel elindíthatod az akciós készletedet. 1 év múlva már nem lesz olyan, hogy kevés a kosztpénz :-)

De hogy világos legyen az indulás: az induló tőkét csak akciós termékek vásárlására fordíthatod!

Biztosan hallottad már, hogy a szegények vásárolnak a legdrágábban. Ez így igaz. A szegényeknek nincs tőkéjük, hogy nagytételben olcsóbban vásároljanak.  A szakemberek is azt tanácsolják, hogy mindig csak azt vegye meg, ami éppen kell és csak annyit amennyi kell. Ha most szegénynek gondolod magad és szeretnél ezen változtatni, akkor most itt a lehetőség a kitörésre!

 

email

About Author

zsanyu

4 thoughts on “Vásárolj, akár egy életen át akciósan!

 1. Kedved zsanyu! Ezt most nem teljesen értettem 😊 Elmagyarázád a gyengébbek kedvéért? A férjed Neked fizette vissza teljes áron a sört. Amikor az akciós árat már visszaadta neked, akkor utána te gyűjtötted tovább a “felgyülemlett” pénzt? Amiből további akciós söröket vettetek?😊
  A többi akciós dologgal hogy van ez? Kérek részleteket!😊 köszönöm, Petrus

  • Kedves Petra! Gyakorlatilag bármivel működik.
   Készíts egy listát pl a spájz tartalmáról, amiket boltban szoktál venni pl lisz, cukor, olaj, stb. Egy lapra írd fel, hogy mennyibe kerül teljes áron. Különíts el pl havi 5000 Ft-ot akciós termékekre. Ha valami általad használt termék akciós, akkor vegyél belőle többet (szavatossági időt nézni kell).
   De amikor kiveszel egy terméket a spájzból, akkor a listán lévő teljes árat tedd az akciós borítékba. Az itt összegyűlt pénzt ismét akciós termékekre költheted!
   Javasolom, hogy kezd el alkalmazni ezt a módszert és közben meg fogod tapasztalni a működését 😊
   Remélem sikerült a kérdésedre válaszolnom 😊
   Üdv Niki

   • Igen, köszönöm! Világos! Annyi még, hogy a teljes árnak Te mit néztél? Amennyiért vetted, vagy amit egy akciós újság “eredeti” áron ír? Persze nagyjából tudom a termékek árait, de azért ez üzletenként változik. Köszönöm.

    • Nekem már megvannak a “kedvenc” termékeim. Pl papírzsebkendőt a Lidl-ben veszem. Így az ottani eredeti árat nézem. A darált húst a Sparba, így annak az ottani eredeti árát. Tésztát a Metroban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.